vidim pisalo se nešto proteklih mjesec dana, vratili su se Sammer i Dark Side

evo jedna fjakasta
Benfica - GroningenSusret na turniru po naški rečenom Trofej grada Guimaraesa u kojem obično nastupe domaća Vitoria Guimaraes, Benfica i netko treći i kojeg osvoji Benfica

Turnir je otvoren sinoć utakmicom V.Guimaraes - Groningen (4:2

), a već večeras Nizozemci igraju drugi susret u kojem po sinoć prikazanom nemaju puno toga traziti. Sinoć su poveli autogolom, potom Guimaraes promašuje jedanaesterac i okreće do poluvremena na 2:1. Groningen opet početkom 2.pol. zabija nekakav odbijanac i drzi tih 2-2 do cca 78' kada Guimaraesovo pojačanje William realizira jedanaesterac i 10min kasnije poslije udarca iz kuta postavlja konačnih 4:2. O Groningenu ne znam previše, a ne vjerujem ni da bi se moglo izguglat nešto krucijalno.. u Nizozemskoj redovno završavaju oko 6. do 8.mjesta, čine mi se kao domaćinska ekipa, a vidim i da su na 6 posljednjih gostovanja (računajući i ovo sinoć) čak 5 puta izgubili "s hendikepom" primivši po 3-4 gola. Obrana im se ni sinoć nije pokazala kao pouzdaniji dio momčadi jer su prilično porozni i još uvijek neuigrani Guimaraes bez problema im je dolazio u 20m, a dovoljno je pogledat kakve su golove primili kojih je moglo biti i više od konačnog rezultata. Sinoć tek 16 napada, udarci na gol 21-8 i udarci iz kuta 10-3 za Guim. I sad kad s Guimaraesa pređemo na prošle sezone goropadnu Benficu koja je završila sezonu s 35 bodova više od Guimaraesa, Groningenu ne ostaje puno šansi osim lopte koja je okrugla

Kad sam se već uhvatio Guimaraesa više nego večerašnjih protivnika, dodat ću i da je Guimaraes (na papiru) dosta oslabljen (iako ga ja očekujem boljeg ove sezone nego prošle) u odnosu na lani jer je ostao bez nekoliko ključnih igrača (Nuno Assis, Desmarets, Roberto, dva stopera...) i ako su tako neposlozeni mogli pokriti hen.-1,5, moze i Benfica koja, istina, neće biti najkompletnija jer neki sa SP-a su na odmoru, ali
Lista de convocados je dovoljno jaka.
Vratari: Moreira, Júlio César, Roberto e Oblak;
Obrana: Luís Filipe, David Luiz, Sidnei, César Peixoto, Fábio Faria, Rafael Costa;
Vezni red: Airton, Ruben Amorim, Javi García, Balboa, Aimar, Carlos Martins, Felipe Menezes, Leandro Pimenta, Gaitán;
Napadači: Saviola, Weldon, Alan Kardec, Jara, Nuno Gomes.
Odlična Benficina protekla sezona počela je upravo velikom serijom pobjeda u pripremnim utakmicama (8-1-1 ili tako nešto) jer JJ rijetko dopušta bilo kakva opuštanja. Mozda ovih 1,40 ne izgleda igrivo u pripremnim, ali tako sam mislio u utorak (1,35-1,40 na Benf.) kada su igrali s grčkim Arisom (5. u Grčkoj) koji kvalitetom nije ispod Groningena, a završilo je 4:1 (Aimar, Saviola, Kardec, Jara) tako da danas ne oklijevam nego uzimam u dubl s Del Bonisom (1,50) i Pennettom-4,5 (1,60 SS). Solo ide -1,25 ili 1-5. Još su igrivi over pa čak i Groningen ne da gol, al' previše bi to bilo betova za jednu utakmicu.